Predstavom “Čarobnjak iz Oza” u četvrtak počinje Busovački kazališni festival

96

Premijerom prve predstave busovačkih kazalištaraca “Čarobnjak iz Oza”, koja će se održati u četvrtak, 6. augusta, u kinu Theatre u Busovači, u 18:20 sati, počet će 2. Busovački kazališni festival Bufest.

MARKETING

Riječ je o predstavi koja je nastala kao plod partnerstva udruge UZOR iz Busovače i Gradskog kazališta mladih Vitez.

“‘Čarobnjak iz Oza’ avanturistička je priča koja nas vodi u čarobnu zemlju Žvakača u kojoj se nalazi mnogo neobičnih stvorenja, boja, osjećaja, prepreka i životnih lekcija. Ova klasična priča zagrijat će srca kako mladih tako i svih odraslih svojim duhom fantazije isprepletene mističnošću. Poruka koju predstava nosi zasigurno je vezana za svakidašnje životne prepreke”, saopćeno je iz udruge UZOR.

U predstavi glume Ajna Kurtodža, Vedran Batinić, Katarina Laštro, Nadine Vuleta, Nera Akrap, Patricija Ćosić, Dunja Milinović, Iva Subašić, Mia Vujica, Bojana Bošnjak, Doris Ćosić, Petra Golub i Nika Franc. Predstavu je režirao Marko Mirković, koji ujedno potpisuje i adaptaciju teksta Lymana Franka Bauma. Tehnička potpora je Nikola Lujić, a izvršni producenti predstave su Dario Plavčić, Ivan Sajević i Bojan Petrović, dok je grafičku pripremu plakata uradio Borislav Sučić.

Zbog propisanih mjera i naredbi nadležnih institucija, a vezano za zdravstvenu situaciju uzrokovanu koronavirusom, ova predstava bit će izvedena u dva termina u četvrtak. Prva izvedba je u 18, a druga u 20 sati, broj mjesta je ograničen, a prilikom dolaska na predstavu potrebno je imati masku za lice, stoji u priopćenju.

Inače, Busovački kazališni festival kao svojevrsna kulturna manifestacija, prva je manifestacija ovakvog tipa u Busovači.

“Prvi Bufest održan je prošle godine i ugostio je četiri odlične predstave i kazališne skupine iz Tuzle, Mostara, Sinja i Viteza. Za ovu godinu bio je isplaniran još bogatiji program, no zbog trenutne situacije uzrokovane koronavirusom, festival će biti održan u nešto skromnijem obliku”, navode iz UZOR-a.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara