Predstavom ‘Hiljadarka’ završavaju ‘Dani teatra mladih’ u eMTeeM-u

161

Predstava “Hiljadarka”, kojom će se završiti 34. Dani teatra mladih, odigrat će se u nedjelju na Memorijalnoj sceni 2532 Mostarskog teatra mladih (eMTeeM) s početkom u 20.30 sati.

MARKETING

Poletna, provokativna predstava o nama danas i ovdje, nastala po mikrodramama autora Jean-Noel Fenwicka, Francisa Hustera, Cristophea Huysmana i Bernarda da Coste nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a garantira dobru zabavu i smijeh do suza, poručuju iz eMTeeM-a.

Predstavu je režirao Sead Đulić, a u njoj igraju Nudžejma Kezo, Irma Lipovac, Sarah Tiro, Miran Bečević, Adis Sandžaktar, Faris Količić, Haris Pašić, Kemo Krpo, Tarik Begović i Anes Mušić.

Večerašnjom izvedbom eMTeeM službeno završava sezonu 2019/2020, ali navode kako će i dalje održavati predstave.

“Ovo je samo završetak redovnog igranja predstava jer već narednog tjedna gostujemo u Banjoj Luci i Bugojnu, te igramo na matičnoj sceni. Nakon večerašnje izvedbe ‘Hiljadarke’ sumirat će se mišljenja publike i sutra objaviti kojoj od predstava pripada eMTeeM-ova maska”, stoji u priopćenju.

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.