Preliveni krompir iz rerne

119

Sastojci:

MARKETING
  • 600 g krompira
  • kačkavalj
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml mlijeka
  • biber, so
  • 4 čena bijelog luka
  • 3 jaja
  • 1 jaje za preliv
  • 30 ml ulja

Priprema:

Krompir skuvati u ljusci, ne baš prekuvati. Jaja skuvati, a u činiju razbiti jedno jaje, dodati jo-gurt i mlijeko, malo ribanog kačkavalja i ulje. Sve izjednačiti. Tepsiju podmazati uljem, krompiru skinuti ljusku, pa ga isjeći na kolutove i poredati pola od ukupne količine krompira.

Posoliti i pobiberiti. Preko poredati na kolutove isječena jaja, narendati kačkavalj i završiti opet kolutovima krompira. Preliti spremljenim prelivom i na kraju malo ribanog kačkavalja. Peći na 210 stepeni 50 minuta.

 

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/nezavisne.com

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.