Naslovnica ZDK Politika Premijer Gali...

Premijer Galijašević obišao gradilište OŠ „Hasan Kikić“ Tetovo: Sredstva za izgradnju operativna, dinamika radova uslovljena vremenskim prilikama

79
sdr

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mensur Sinanović obišli su danas gradilište nove zgrade Osnovne škole “Hasan Kikić” Tetovo u Zenici.

dav

“Zadovoljni smo dinamikom radova, koji idu jako dobro. Važno je istaći da smo obezbijedili puni iznos potrebnih sredstava, koja su operativna i spremna, tako da očekujemo da se nakon završetka prve odmah pređe na drugu fazu i opremanje škole. Nova školska zgrada bit će jedna od najmodernijih u BiH, na što smo ponosni”, rekao je premijer Galijašević, dodavši kako se istovremeno radi na sanaciji i utopljavanju škola i u drugim mjestima u ZDK.

sdr

Nova zgrada OŠ „Hasan Kikić“ imat će osam učionica, dvije višenamjenske prostorije, upravne prostorije, energetski blok, prostorije koje će se koristiti za nastavu tjelesnog i zdravstvenog odgoja, igralište za niže uzraste kao i sportski poligon za sve uzraste. Bit će to prvi novoizgrađeni školski objekt na području Zeničko-dobojskog kantona nakon rata.

dav

“Učinili smo sve sa naše strane, zaokružili finansijsku konstrukciju i uveli izvođača ili “, kazao je ministar Sinanović.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.