Naslovnica ZDK Politika Premijer Gali...

Premijer Galijašević:„Stabilizirali smo rad Kantonalne bolnice Zenica“

100

Zatekavši izuzetno tešku situaciju u KBZ 2015. godine, Vlada ZDK zajedno sa menadžmentom Bolnice je uspjela stabilizirati funkcionisanje KBZ i podići nivo pružanja zdravstvenih usluga građanima Zeničko-dobojskog kantona.

S tim u vezi, Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je danas Izvještaj o poslovanju JU Kantonalna bolnica Zenica za 2017. godinu, u kojoj je ostvaren pozitivan finasijski rezultat.

«Nije bilo jednostavno jer smo od prethodne Vlade naslijedili ogroman dug Kantonalne bolnice Zenica čime je bio ugrožen cijeli sistem pružanja zdravstvenih usluga. Odlučni da građanima ZDK omogućima kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, Vlada koju predvodim poduzela je niz mjera. Reprogramiran je dug za lijekove  i druge materijale od 15 miliona KM, čime je stabiliziranosnabdijavanje lijekovima, medicinskim materijalom i enrgentima. Također, Vlada je u proteklom periodu  iz budžeta Zeničko-dobojskog kantona u KBZ uložila  preko 12 miliona KM  za nabavku opreme, rekonstrukciju odjela i finasiranje ful servisa dijagnostičkih  aparata. Isto tako, potpisivanjem Kolektivnog ugovora između Vlade i Sindikata, povećane su plaće zaposlenima u KBZ. I na koncu, obezbijeđena su  kreditina sredstva u visni od 20 miliona KM za Projekat rekonstrukcije KBZ i izgradnju energetskog bloka, čijom realizacijom će se poboljšati kvalitet smještaja i usluga u KBZ», izjavio je Miralem Galijašević premijer Z

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.