Premijer Ganić maturantima medrese “Osman ef. Redžović”: Ostavljate oporuku uspjeha i dobra

597
zdk.ba

Medresa “Osman ef. Redžović” iz Velikog Čajna kod Visokog, u prisustvu predstavnika Islamske zajednice u BiH, Vlade ZDK, muftiluka, vakifa i rodbine, svečano je ispratila 24. generaciju maturanata. Ukupno 55 maturanata – 27 djevojaka i 28 mladića, završilo je četvorogodišnje školovanje u jedinoj školi u Zeničko-dobojskom kantonu u kojoj se obrazuju učenici u duhu islamskih propisa i osposobljavaju za nastavak školovanja i obrazovanja na teološkim i drugim fakultetima.

zdk.ba

Premijer Mirza Ganić uputio je čestitke kolektivu Medrese, učenicima i njihovim roditeljima, uz želju da nakon završetka ovog ciklusa obrazovanja ostanu primjer kako se obrazuje i odgaja omladina odnosno naša budućnost.

“Siguran sam da ste svjesni svoje obaveze da drugima i onima koji će dolaziti poslije vas trebate ostaviti oporuku uspjeha i oporuku dobra, što je vjerovatno i najznačajnija zadaća koju stariji trebaju ostavljati mlađim naraštajima”, poručio je premijer Ganić.

Istakao je posvećenost Vlade razvoju i napretku sektora obrazovanja u ZDK.

zdk.ba

“Provodimo i realizujemo projekte za poboljšanje uslova u našim školama i drugim ustanovama. Sve to činimo u saradnji sa upravama tih ustanova i lokalnom zajednicom”, kazao je premijer ZDK.

Direktor Medrese Dženan Handžić zahvalio se na podršci Rijasetu IZ-a, Vladi ZDK, školskom odboru i vakifima uz čiju pomoć je Medresa “Osman ef. Redžović” za dvije i po decenije postojanja izrasla u jednu od najrespektabilnijih odgojno-obrazovnih ustanova u BiH.

zdk.ba

“U prethodnoj godini uloženo je mnogo u vanjsko uređenje kompleksa, sve učionice opremljene su pametnim tablama čime je Medresa postala prva smart škola u ZDK, otvoren je prvi planetarij a nabavili smo i teleskop. Uz tekuća sredstva, pomoć IZ, vakifa i prijatelja Medrese u razvoj smo uložili skoro pola miliona KM”, kazao je Handžić.

 

Press služba ZDK

Komentari

komentara