Premijer Ganić na svečanom prijemu ugostio balkanske taekwondo prvake iz Visokog

873

Dana 23. septembra 2019. godine u uredu premijera Zeničko-dobojskog kantona Mirze Ganića izvršen je prijem predstavnika Taekwondo kolektiva Bosna Visoko: trenera Edina Kajevića i takmičara osvajača medalja sa Balkanskog prvenstva u Sofiji Sajre Kajević (zlatna medalja) i Fahrudina Adilovića (bronzana medalja).

MARKETING

Sastanku su prisustvovali i takmičari osvajači iz druga dva kluba iz ZDK-a, kao i resorni ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK-a Spahija Kozlić.

“Premijer je čestitao osvajanje medalja našim predstavnicima i zaželio u budućnosti osvajanje medalja na međunarodnim prvenstvima i takmičenjima, te jasno potvrdio da će ZDK i vlada na čijem čelu se nalazi, zajedno s resornim ministarstvom i dalje podržavati vrhunske sportske rezultate”, istaknuli su iz TKD Bosna Visoko.

“Ponosni smo što smo imali priliku da ugostimo četvero mladih sportista koji su na ovom takmičenju dostojno predstavili ZDK i domovinu Bosnu i Hercegovinu. Vlada podržava sport kroz izdvajanja iz budžeta, a promocijom ovakvih rezultata animiramo mlade da se bave sportom što je jedan od naših ciljeva”,
kazao je premijer Ganić.

Najavio je da će Vlada ZDK osvajače medalja nagraditi novčano te im na taj način pomoći u daljem razvoju. Za osvojeno zlato izdvojit će 1.000, srebro 700, a za bronzanu medalju 500 KM.

Podsjećamo, na Balkanskom prvenstvu učestvovalo je 6 članova TKD “Bosna” (u okviru TKD reprezentacije BiH), a ekipu je predvodio glavni trener Edin Kajević, 5. dan.

Sajra Kajević je ostvarila 4 pobjede i stekla je titulu Balkanske prvakinje, dok je Fahrudin Adilović ostvario 1 pobjedu i zauzeo treće mjesto na ovom vrlo jakom takmičenju.

 

Visoko.co.ba/TKD Bosna Visoko

Komentari

komentara