(VIDEO) Premijer Ganić za FTV: ZDK je poduzeo sve mjere u borbi protiv koronavirusa, sistem koordinacije daje dobre rezultate

577
Premijer ZDK-a Mirza Ganić u Dnevniku 2 FTV-a

Učiniti sve i ublažiti posljedice pandemije koronavirusa ključni je zadatak vlasti u Zeničko-dobojskom kantonu, a upravo o tome, za Dnevnik 2 Federalne televizije, govorio je premijer ZDK-a Mirza Ganić.

MARKETING

Tačnije, nakon što su Vladu i Skupštinu ZDK-a danas posjetili federalni premijer Fadil Novalić i predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, koji su pohvalili rad cjelokupne administracije ovog kantona, Ganić je govorio o svim segmentima rada administracije na čijem je čelu.

Konkretno, u početku razgovora govorio je o problemu u kompaniji ArcelorMittal koji se pojavio danas, kada su morali određeni dio radnika poslati u izolaciju, jer jedna od zaposlenica ovog preduzeća nije na vrijeme obavijestila nadležne da je njen muž zaražen koronavirusom.

“Mi smo danas posjetili kompaniju ArcelorMitall i upoznali se sa problemom koji se desio zbog jedne uposlenice, čiji je suprug bio pozitivan na koronavirus. Oni su odmah pristupili na protokolom definisanje mjere, uposlenica je odmah vraćena kući, pa je zbog toga 50 uposlenika moralo da od danas bude u kućnoj izolaciji. Moramo apelirati na naše građane da svi koji dolaze u kontakt sa onima koji su inficirani da obavijeste na vrijeme nadležne institucije, jer se ovo ne smije ponavljati”, kazao je Ganić tokom gostovanja.

Također, govorio je i o konkretnim mjerama koje Vlada ZDK-a provodi na terenu, a zbog kojih mnogi pronalaze primjere koje trebaju pratiti pronalaze upravo u ovom kantonu.

“Jedan smo od kantona koji je poduzeo sve mjere u borbi protiv pandemije koronavirusa. Sistem koordinacije između zdravstvenih institucija uredno se provodi što daje dobre rezultate. Trenutno punjenje budžeta je na 70% u odnosu na period prije pandemije. Mi, sa aspekta Vlade ZDK-a, smo poduzeli mjere koje su u našoj mogućnosti, počevši od rebalansa budžeta, pa do raznih uredbi, kako bi olakšali rad poslodavaca”, dodao je premijer Ganić.

U nastavku pogledajte cijelo njegovo gostovanje na FTV-u.

 

Visoko.co.ba/Federalna.ba

Komentari

komentara