Premijer Novalić danas u posjeti Zavidovićima

140

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić sastao se danas, na Dan općine Zavidovići, s načelnikom te općine Hašimom Mujanovićem i njegovim saradnicima u Zavidovićima.

Sastanku su prisustvovali i federalni ministar prostornog uređenje Josip Martić, ministrica za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko-dobojskog kantona Azra Sinanović, te predstavnici Sindikata radnika Krivaje.

– Velika mi je čast danas biti u Zavidovićima. Svim stanovnicima Zavidovića čestitam Dan općine sa iskrenom željom da mjesto njihovog života bude još bolje i prosperitetnije u budućnosti – poručio je premijer Novalić.

U razgovoru s rukovodstvom te općine, naglašeno je da je Vlada Federacije BiH i dosada pomagala Zavidovićima, te da će s podrškom nastaviti i ubuduće.

Premijer Novalić se, nakon sastanka u Općini, obratio okupljenim radnicima Krivaje ispred općinske zgrade kojima je ukazao na dosad poduzete aktivnosti i napore Vlade FBiH u rješavanju njihovog statusa. Tom prilikom odgovarao je i na pojedinačna pitanja radnika. Istaknuto je da Vlada FBiH intenzivno ulaže napore u rješavanju naslijeđenog problema radnika Krivaje, a osim pitanja o rješavanju statusa ove kompanije, radnici su bili zainteresirani i za izmjene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju u FBiH.

Nakon toga, premijer Novalić je s načelnikom Mujanovićem otvorio i novoizgrađeni Biznis centar Općine Zavidovići, koji je uspostavljen zahvaljujući sredstvima Vlade Federacije BiH izdvojenim za podršku toj općini, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Fena / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.