Naslovnica Lokalne Teme Politika Premijer ZDK ...

Premijer ZDK Mirza Ganić primio zamjenika šefa misije OSCE-a: Prioriteti stabilnost, poslovni ambijent i razvoj

115
zdk.ba

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić primio je u svom uredu zamjenika šefa Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovni, Aleksandra Čupljugina (Alexander Chuplygin). U fokusu razgovora bili su ciljevi i prioriteti nove koalicione Vlade ZDK.

“Naši prioriteti su finansijska stabilnost, poslovni ambijent, razvoj, podrška mladima i borba protiv korupcije. Fokusirat ćemo se na unapređenje saradnje sa općinama, povećanje efikasnosti javne uprave kroz poboljšanje poslovnih procesa i transparentnost, kao i niz aktivnosti s ciljem smanjenja zagađenja okoliša”, kazao je premijer Ganić.

Naglasio je kako je trenutno najveći prioritet održati likvidnost Budžeta koja je narušena zbog tužbi po osnovu kolektivnih ugovora iz perioda 2004.-2015. godina, a koje samo po osnovu glavnice u ovom tenutku iznose 155 miliona KM. Vlada namjerava pripremiti akcioni plan za izvršenje presuda domaćih sudova i odluka Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, kojim bi se definisao način i rokovi otplate, a da se ne ugrozi finansijska stabilnost ZDK-a.

Zamjenik šefa Misije OSCE-a u BiH čestitao je premijeru Ganiću imenovanje na premijersku dužnost, istakavši da OSCE ima dobre odnose sa lokalnim vlastima u ZDK te da se nada da će se saradnja sa Vladom ZDK dodatno unaprijediti.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.