Naslovnica Preporuka Premijera pre...

Premijera predstave “Tri sestre” u Kamernom teatru 55 ispraćena stojećim ovacijama

Dupke puna sala Kamernog teatra 55 u Sarajevu bila je premala da primi sve one koji su željeli pogledati predstavu "Tri sestre" koju je prema tekstu Antona Pavloviča Čehova režirao Pjer Žalica.

22

Publika je višeminutnim aplauzom i stojećim ovacijama ispratila Pjera Žalicu, glumce i ekipu koja je učestvovala u realizaciji ove predstave.

Klasični materijal velikog ruskog pisca aktuelan je i nakon više od stotinu godina i pred publiku donosi priču o maštanju i čežnji za boljim životom.

“Svijet ‘Tri sestre’ je tužan svijet u kojem ljudi vjeruju da imaju snove i pravo na sreću, a zapravo su to pravo davno izgubili, jer ništa nisu učinili da budu sretni, jer su čekali da im sreća sama dođe, a to se neće desiti. Nažalost, to mnogo podsjeća na nas i naš život, danas i ovdje. Čak je i duhovito na naš način”, rekao je Žalica u ranijem razgovoru za Klix.ba.

U predstavi Pjera Žalice igraju: Dragan Jovičić, Mirsad Tuka, Tatjana Šojić, Gordana Boban, Maja Izetbegović, Muhamed Hadžović, Boris Ler, Sabina Bambur, Vanesa Glođo, Feđa Štukan, Senad Alihodžić i Saša Petrović.

Premijeri su prisustvovale i brojne poznate ličnosti među kojima su Jovan Divjak, Mustafa Nadarević, Moamer Kasumović, Bakir Nakaš, Jasna Žalica, Izudin Bajrović i Marijela Hašimbegović.

Reprizna igranja su 10. i 11. oktobra u 20 sati. Karte možete kupiti na blagajni Kamernog teatra ili putem sistema Kupikartu.ba i svim prodajnim mjestima servisa.

klix.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.