Preminula američka glumica Valerie Harper

100

Nakon dugogodišnje borbe s karcinomima pluća i mozgam peminula je slavna glumica Valerie Harper u 81. godini. Ovu informaciju je potvrdila njena kćerka Cristina Harper Caccioti.

MARKETING

“Otac me zamolio da prenesem ovu poruku: Moja prekrasna žena, s kojom sam proveo gotovo 40 godina, preminula je nakon što se godinama borila s rakom. Nikada neće biti zaboravljena. Počivaj u miru, moja Valeria”, stoji u njenoj objavi koju je uputila umjesto svog ožalošćenog oca Tonya Cacciottija.

Proslavila se ulogom Rhode u CBS-ovoj humorističnoj seriji “Mary Tyler Moore” za koju je dobila nagradu Emmy za najbolju sporednu glumicu. Serija je godinama nakon toga bila u top deset najboljih, a Harper je još dvaput osvojila nagradu za najbolju sporednu glumicu.

Zbog uspješne serije, napravili su i spin-off “Rhoda”, a popularnost je toliko rasla da je najgledanija epizoda bila ona u kojoj se Rhoda vjenčala.

Gledalo je to čak 52 miliona gledatelja, što je tada bilo više od polovine cjelokupnog gledateljstva SAD-a. U martu 2013. glumica je objavila kako ima leptomeningealnu karcinomatozu te da su joj ljekari dali još samo tri mjeseca života. Ipak je izdržala još šest godina.

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara