Preminula doktorica Nusreta Mulić-Adilović od posljedica COVID-a

797

U respiratornom centru na KCUS-u, nakon borbe sa koronavirusom, u 65. godini preminula je prim. dr. Nusreta Mulić-Adilović.

MARKETING

Medicinski fakultet završila je u Skoplju, specijalizaciju iz Medicine rada i higijene u Sarajevu.

Po početku agresije na BiH, oformljuje ratnu ambulantu u Butmiru na Ilidži, te nakon rata nastavlja svoj rad u vojsci gdje u sklopu KOIDA (Komande obuke i doktrine) obavlja dužnosti ljekara sa činom kapetana, pa poslije i majora.

U toku svoj dugogodišnjeg staža radila je i u Zavodu za zaštitu radnika u saobraćaju, Zavodu za zaštitu studenata, Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.

Iza nje su ostali suprug, te sin koji je magistar farmacije i kćerka ljekar a specijalizaciji oftalmologije, dvoje unučadi, rodbina, radne kolege i prijatelji.

Od nje se putem društvenih mreža opraštaju brojni prijatelji, kolege, poznanici.

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/radiosarajevo.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.