Priča je obišla svijet: Ljepši dani za ženu kojoj je bivši muž odsjekao ruke

129

Margariti Gračevoj (27) iz Rusije, majci dvoje djece, bivši muž Dmitri odsjekao je obje ruke 2017. godine. Potresna priča obišla je tada svijet, a Margarita je ovih dana ponovo u centru pažnje javnosti – dobila je priliku da isproba najseveremeniju bioničku šaku.

MARKETING

Margarita se pojavila na televiziji u svojstvu voditeljice, i to sa novom bioničkom šakom.

Priliku za novi život Margarita je dobila nakon što je istupila u javnosti i ispričala stravične detalje nasilnog braka u kome je bila, piše Žena.

Podsjetimo, Margaritu je bivši muž optužio da ga je varala i u psihotičnom nastupu ljubomore odsjekao joj je obje ruke. Margareti su ljekari uspjeli da zašiju jednu ruku, ali može da je koristi samo djelimično dok drugu nisu uspjeli da spase.

Dmitri je nakon toga dobio zatvorsku kaznu od 14 godina, a u međuvremenu je počela da koristi bioničku šaku na drugoj ruci.

Margareta je nakon toga podnela zahtev za razvod i napisala knjigu “Srećna bez ruku” u kojoj se obratila svim ženama koje prolaze kroz porodično nasilje i podstakla ih da pobegnu iz takvog odnosa.

 

 

 

Visoko.co.ba/radiosarajevo.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.