Prijateljska utakmica / RK Bosna – RK Gračanica 30:26

347

RK Bosna je u posljednjoj prijateljskoj utakmici uoči nove sezone u Visokom savladala ekipu RK Gračanica 30:26 (14:8).

MARKETING

Riječ je o prijateljskoj, humanitarnoj utakmici koju su visočki i gračanički rukometaši odigrali u nadi da će pomoći u prikupljanju sredstava za liječenje malenog Vedada Avdagića iz Visokog, te je sav novac prikupljen od karata uplaćen za liječenje ovog dječaka.

Inače, Vedad Avdagić je sedmogodišnjak iz sa dijagnozom teške epileptične encefalopatije tipa 42, mutacijom gena CACNA1A i teškim oboljenjem mozga. Od rođenja ima epileptične napade, ne hoda i ne priča.

Vedad treba nastaviti liječenje matičnim ćelijama u Moskvi na klinici NeuroVita za koje je potrebno 120.000€ od čega je za prvi odlazak potrebno 27.400€, a ostale uplate bi se vršile prije svakog tretmana u periodu liječenja od tri godine.

Podsjetimo se i na to da sezona za visočke rukometaše u Premijer ligi Bosne i Hercegovine počinje narednog vikenda, tačnije u subotu 21. septembra, kada će gostovati kod ekipe Lokomotive u Brčkom.

 

Visoko.co.ba/RK Bosna Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.