Naslovnica BiH Prijedlog god...

  Prijedlog godišnjeg nacionalnog programa ponovo na dnevnom redu

  20

  Prijedlog godišnjeg nacionalnog programa BiH za period 2018-2019. godina čiji je predlagač Komisija za NATO integracioni proces BiH, nakon što je tri puta skidan sa dnevnog reda, ponovo je uvršten u dnevni red današnje sjednice Vijeća ministara BiH u tehničkom mandatu, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

  Na internet stranici Vijeće ministara BiH navodi se da su na dnevnom redu sutrašnje sjednice i odluke u vezi sa početkom rada državnog zatvora u Istočnom Sarajevu.

  Pred ministrima u tehničkom mandatu naći će se Prijedlog odluke o prestanku rada Jedinice za implementaciju Projekta izgradnje Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH.

  Oni bi trebalo da razmotre i Prijedlog odluke o utvrđivanju datuma početka rada Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH. Ove tačke trebale su da budu razmatrane još na sjednici održanoj 13. decembra, ali su skinute sa dnevnog reda.

  Vijeće ministara razmotrit će Informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH.
  Na dnevnom redu je Informacija o stepenu realizacije reformskih mjera u vezi sa pismom evropskog komesara za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannesa Hahna.

  Bit će riječi o Informaciji o primjeni Odluke o postupku usklađivanja zakonodavstva BiH sa pravnom tekovinom EU u prošloj godini. Pred ministrima će se naći Informacija šefa Pregovaračkog tima BiH u Stalnoj zajedničkoj komisiji viših predstavnika zemalja nasljednica bivše SFRJ o preduzetim aktivnostima na realizaciji zaključka Vijeć ministara sa sjednice oodržane 30. januara, u vezi sa zaključkom Predsjedništva BiH od 12. decembra prošle godine sa uključenim izvještajima Ministarstva pravde BiH i Pravobranilaštva BiH.

  Vijeće ministara u tehničkom mandatu razmotrit će Izvještaj o radu Nadzornog tijela za praćenje provođenja strategije na nivou BiH za rad na predmetima ratnih zločina za period za 2017. godinu i prvu polovinu prošle godine.

  Na dnevnom redu je i Nacrt zakona o elektronskoj identifikaciji i uslugama povjerenja za elektronske transakcije.

  federalna.ba/visoko.co.ba

  Komentari

  komentara

  Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.