Naslovnica Svijet Evropa Princ William...

Princ William stiže u posjetu Palestini 27. juna

Kensingtonska palača saopćila je da će Princ William, vojvoda od Cambridgea, posjetiti Ramallah 27. juna, u okviru turneje u tri bliskoistočne zemlje.

32

Službena turneja će početi 24. juna posjetom Jordanu, nakon čega slijedi posjeta Izraelu i Palestini, koja je u saopćenju nazvana „Okupiranim palestinskim teritorijama“, izvještava WAFA.

– Kao što je ranije najavljeno, Njegovo Visočanstvo vojvoda od Cambridgea će ovog ljeta posjetiti Jordan, Izrael i Okupirane palestinske teritorije. Posjeta je na zahtjev Vlade Njenog Visočanstva, a jordanske, izraelske i palestinske vlasti pozdravljaju ovu posjetu – navedeno je u saopćenju Palače.

Ova prva ikada službena posjeta ovim zemljama jednog člana britanske kraljevske porodice prvi put je najavljena 1. marta. Planirano je da počne u nedjelju, 24. juna, u Ammanu, u Jordanu.

U ponedjeljak će vojvoda od Cambridgea stići u Tel Aviv nakon posjete Jerashu u Jordanu.

Princ Willliam će zatim u srijedu posjetiti Ramallah i Jerusalem i zaključiti svoju posjetu u četvrtak odlaskom iz Jerusalema.

Palestinska Samouprava pozdravila je posjetu kada je prvi put najavljena.

Članica izvršnog odbora Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) Hanan Ashrawi u saopćenju je tada kazala da „uime izvršnog odbora Palestinske oslobodilačke organizacije i plaestinskog naroda, mi želimo dobrodošlicu Njegovom visočanstvu vojvodi od Cambridgea čija je posjeta Palestini zakazana za ovo ljeto.“

– Princ William, koji je prihvatio poziv palestinskog predsjednika Mahmouda Abbasa, bit će dobrodošao gost, ne samo rukovodstva, već i palestinskog naroda koji će s njim moći podijeliti svoje priče iz prve ruke i povezati se na ljudskom nivou – dodala je.

vijesti.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.