Naslovnica Svijet Evropa Pripadnica Is...

Pripadnica Islamske države u Njemačkoj osuđena na pet godina zatvora

97

Tridesetdvogodišnja njemačka državljanka Sabine S. osuđena je u petak u Stuttgartu na pet godina zatvora zbog članstva u terorističkoj organizaciji Islamska država.

Sabine S. je od 2013. do 2018. živjela u Iraku i Siriji na području koji se nalazio pod kontrolom IS-a. Nakon dolaska na područje IS-a udala se za jednog borca IS-a iz Azerbajdžana.

Za to vrijeme je, kako stoji u optužnici, preko interneta pokušavala što je moguće više ljudi u Njemačkoj nagovoriti na priključenje IS-u. Na svom blogu je redovito objavljivala i snimke odrubljivanja glava žrtava IS-a.

Ona je isto tako, prema tvrdnjama Državnog odvjetništva, posjedovala vatreno oružje za koje je prošla i obuku. Redovito je i prisustvovala pogubljenjima.

Uhićena je 2018. u Baden-Badenu nakon povratka u Njemačku. Tijekom procesa se odrekla IS-a i islamističke ideologije.

Prema procjenama, današnja presuda Pokrajinskog suda u Stuttgartu, mogla bi poslužiti i u izricanju presuda ostalim povratnicima iz redova „Islamske države“.

U presudi se navodi da je osuđenoj dokazano i aktivno sudjelovanje u zaposjedanju područja koje je osvajala Islamska država, čime je ostvaren doprinos vladavini ove terorističke skupine.

 

Visoko.co.ba/Federalna.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.