Pripadnici FUP-a u zgradi Gradske uprave Grada Visoko

1463
Foto: Ilustracija

Prema informacijama koje su za Visoko.co.ba potvrdili čitatelji očevici, policijski službenici Federalne uprave policije danas su ušli u zgradu Gradske uprave Grada Visoko.

Trenutno, detaljne informacije nisu poznate, no pretpostavka je da je riječ o nekoj vrsti policijske istrage, te će više detalja biti poznato do kraja dana ili u narednim danima.

Kako nezvanično saznaje redakcija Visoko.co.ba, nevezano za posjetu FUP-a Gradskoj upravi Grada Visoko, Tužilaštvo ZDK-a pokrenulo je istragu u vezi sa poslovanjem Javnog komunalnog preduzeća (JKP) “Visoko” sa firmama čiji su direktori i vlasnici u direktnom srodstvu sa direktorom JKP Visoko.

Ovom istragom, kako smo nezvanično saznali, biti će obuhvaćeni i odgovorni iz Gradske uprave Grada Visoko, koji su sklapali ugovore u “trokutu” Osnivač – JKP Visoko – Privatne firme.

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.