300 gr piletine s kostima
50 gr putera
1 žumance
brašno po potrebi
100 gr mrkve
50 gr celera
lovorov list
100 gr bamije
so i biber
peršun
slatka pavlaka
Način pripreme:
U šerpu staviti meso, mrkvu, celer, lovorov list, bamiju i peršun. Kada je skuhano meso procijedite i odvojite od kostiju. Iskidajte ga na komadiće. Potom isjeckajte i mrvu i celer.
U drugu šerpu stavite maslac, na kojem ste napravili zapršku sa brašnom.
Sjedinite s vodom u koju ste kuhali piletinu. Dodajte piletinu i povrće i lagano miješajte dok se ne zgusne. Potom dodajte umućenu pavlaku i žumance uz stalno miješanje. I čorba je gotova. Prijatno!
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.