Za pohovane tikvice trebat će vam sljedeći sastojci:
3 manje tikvice
3 kašike brašna
2 jaja
so
biber
500 ml pavlake
2 čehna bijelog luka
Način pripreme:
Tikvice dobro operite. Odstranite peteljku. Tikvice izrežite na uzdužne ploške. Posolite ih i pobibirete. U jedan tanjir umutite jaja koja ste prethodno posolili. U drugi tanjir stavite brašno.
Zagrijte ulje. Tikvice uvaljate u brašno, a potom u jaja pa ispržite jednu turu. Poredajte tikvice u malu tepsiju. U posudu stavite pavlaku i sitno isjeckan bijeli luk. Posolite i dodajte malo vode.
Nakon što ste poredali tikvice, premažite ih pavlakom. Ponovite postupak četiri puta. Tikvice možete servirati i hladne, a u frižideru mogu stajati do tri dana.
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.