Privatni otok nadomak New Yorka sada možete kupiti za 13 miliona dolara

49
Na kućama se nalaze solarni paneli koji mogu osigurati dovoljno električne energije, te mašina za desalinizaciju koja osigurava čistu vodu. Također kuća je osigurana u slučaju uragana. Oko nje se nalazi betonski zid, a u podrumu postoji sistem koji može ispumpati 60.000 galona vode na sat.

Vlasnik otoka Al Sutton kupio je ovo ostrvo 2007 godine za milion dolara. No u njega je uložio više od 8 miliona dolara.

“Kada stignete na otok, shvatite koliko je život na njemu predivan: nebo, plima, ptice, sve. To je jedno predivno zen iskustvo”, rekao je Sutton za Bloomberg.
Zaključio je da bi bilo puno bolje da je nakon što je kupio ostrvo iznajmio čamac za 10 dolara, i išao na ostrvo kad god poželi kako bi pecao ribu, gledao u nebo i ptice.

“Sada imam 85 godina, a kada sam ga kupio bio sam u svojim sedamdesetim godinama i bio sam mnogo ambicioznio”, rekao je Sutton.

Na trenutnoj cijeni, Sutton će jedva ostvariti dobit, ali njegove godine napornog rada i ulaganja mogu biti dobit osobe koja će ovo ostvo kupiti sa zamo 13 miliona dolara.

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara