Sastojci:
75 g maslaca + za namastiti,
50 g maslaca od kikirikija,
1 jaje,
25 g kakao praha,
50 g višenamjenskog brašna,
100 g šećera,
nekoliko kašika marmelade.
Priprema:
Stavite maslac i maslac od kikirikija u zdjelu koja može u mikrovalnu i zagrijavajte na visokoj temperaturi 30 sekundi da se otopi. Izvadite iz mikrovalne i dobro promiješajte. Ostavite da se malo ohladi, zatim dodajte jaje i promiješajte da se spoji.
Namastite okruglu posudu za pečenje koja može u mikrovalnu i obložite je papirom za pečenje. Dodajte mješavinu maslaca. Prosijte i pomiješajte kakao, brašno i šećer te lagano umiješajte u smjesu maslaca da se formira gusta, ljepljiva smjesa.
Kašikom napravite rupe na vrhu smjese za brauni i svaku od njih napunite marmeladom. Postavite mikrovalnu na visoku temperaturu i pecite od tri do četiri minute pa ostavite da se ohladi 15 minuta prije jela.
Visoko.co.ba/avaz.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.