Negativno Visoko

Problemi stanovnika Banjera: Svakodnevno ugroženo stotinu pješaka zbog prokopa na pješačkoj stazi

Brojni su problemi sa kojima se građani Visokog suočavaju i gotovo svakodnevno na adresu naše redakcije stižu pritužbe naših čitatelja iz raznih dijelova Visokog. I dok pojedinci iz gradskih vlasti imaju tendenciju da prikazuju Visoko kao uspješnu sredinu, u kojoj sve funkcionira na najbolji mogući način, slika stvarnosti je mnogo drugačija, a problemi građani svakodnevno rastu.

Ovog puta javili su nam se mještani Mjesne zajednice Kula Banjer, koji su nam ukazali na problem pješačke staze koja povezuje ovu mjesnu zajednicu sa centrom grada, a koja se nalazi u izuzetno lošem stanju.

“Na ovoj pješačkoj stazi svakodnevno je ugroženo stotinu pješaka, zahvaljujući predsjedniku mjesne zajednice, odnosno njegovoj neodgovornosti ili nehatu. Nadležne inspekcije ne reaguju, a svi problemi nastali su zahvaljujući prokopu koji je nastao prilikom postavljanja cijevi za vodovod, a koji nikada nije sanirao JKP Visoko ili neko drugi ko je nadležan za te poslove”, istaknuo je jedan od nezadovoljnih građana, koji je želio ostati anoniman.

Inače, ovu pješačku stazu svakodnevno koristi veliki broj mještana ove mjesne zajednice, jer je to jedini pješački prolaz do Željezničke stanice i ostalih dijelova užeg centra grada. Ukoliko ne bude sanirana na vrijeme, ova staza mogla bi postati i problem brojnih učenica i učenika, koji će vrlo skoro u velikom broju kroz ovaj prolaz krenuti u školske klupe, a da li će nadležni za ovaj problem savjesno pristupiti njegovom rješavanju ili će im biti važnije i dalje objašnjavati sve većem broju nezadovoljnih građana kako Visoko “cvate” i kako su svi problemi “riješeni” ostaje da vidimo.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara

Najnovije

PRATITE NAS NA:
fb128 rss128 tw128 yt128
Iza svakog od nas stoji jedan od nas.
KONTAKT
info@visoko.co.ba
marketing@visoko.co.ba
+387 61 269131
Ulica Musala br. 1

Copyright © 1998-2019 VICOBA d.o.o. Visoko

Na Vrh