Pročitajte ko su nominirani za ulazak u Rock and Roll kuću slavnih

105

Rock and Roll kuća slavnih u utorak je objavila ko su nominirani za ulazak u ovu instituciju čiji je vlasnik Rock and Roll Hall of Fame Foundation. U ovu instituciju ulaze muzičari i grupe za koje se smatra da su imali veliki utjecaj na muziku unutar rock žanra širom svijeta.

MARKETING

Kao i obično, grupa nominiranih je miks izvođača i bendova različitih žanrova unutar rock spektra koji će zasigurno potaknuti raspravu.

Među kandidatima se nalaze Pat Benatar, Dave Matthews Band, Depeche Mode, The Doobie Brothers, Whitney Houston, Judas Priest, Kraftwerk, MC5, Motorhead, Nine Inch Nails, The Notorious B.I.G., Rufus featuring Chaka Khan, Todd Rundgren, Soundgarden, T. Rex i Thin Lizzy.

Da bi ispunili uvjete za kandidaturu, izvođači ili bend moraju objaviti svoju prvu komercijalnu ploču najmanje 25 godina prije godine nominacije. Javnost će ponovo imati priliku da učestvuje u postupku selekcije.

Sve do 10. januara fanovi mogu otići na Google i pretražiti “Vote Rock Hall 2020” i kraj imena bilo kojeg nominiranog kandidata staviti “plus” kako bi glasali. Također, mogu glasati i na Rockhall.com ili dirketno u muzeju u Clevelandu.

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara