Naslovnica Auto Procurile fot...

Procurile fotografije Alfe Romeo GTV?

29

Skoro godinu dana nakon najave italijanskog proizvođača da radi na novom GTV-u, pojavila se teaser fotografija za koju se vjeruje da prikazuje upravo taj automobil.

Fotografija koju je na Twitteru podjelio ClubAlfa.it, po svemu sudeći nastala je na prezentaciji koju je Alfa Romeo održao za potencijalne klijente kompanije, ali datum i mjesto ovog događaja nisu objelodanjeni. Na njoj je prikazan profil spotskog Alfinog modela za koji se pretpostavlja da je budući GTV, koji je najavljen još 2018.

Više detalja o vozilu koje je na fotografiji nije poznato, a ne zna se ni da li je riječ o konceptnom automobilu ili je u pitanju već dovršen dizajn produkcijske verzije, a naziru se stilske sličnosti sa limuzinom Giulia (poput stop svjetala), koja će poslužiti kao osnova za novi GTV.

Što se tiče motorizacije, špekuliše se da će Alfa Romeo GTV koristiti verziju postojećeg 2.9 litarskog V6 twin-turbo benzinca, kome će se pridružiti i mali elektromotor. U modelima Giulia QV i Stelvio QV ovaj benzinski agregat isporučuje 510 KS, a uz dodatak električnog motora ukupna kombinovana snaga GTV-a premašiće 600 KS.

Prema trenutnim planovima, Alfa Romeo GTV će stići u prodajne salone 2021. godine.

Visoko.co.ba/Federalna.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.