Naslovnica Zanimljivosti Prodavala zab...

Prodavala zabranjenu robu putem Instagrama pa joj policija pokucala na vrata

125

Bogata nasljednica Stephanie Scolaro našla se pred sudom zbog optužbi za krijumčarenje kapa i torbi napravljenih od pitonove kože. Priznala je da je kape i torbe uvozila u Veliku Britaniju, a zatim ih preprodavala.

scolaro-caps-instagam.jpg – undefinedInstagram/Screenshot
Stephanie (26) je proizvode prodavala preko svoje internet stranice, kao i preko Instagrama gdje je prati 80 hiljada ljudi.

Ona je kćerka italijanskog rudarskog tajkuna, predstavlja se kao model za kupaće kostime, a živi u luksuznom stanu u centru Londona.

Sporne proizvode je prodavala mreži bogatih kupaca. Naručivala ih je iz Indonezije, a zatim prodavala u Velikoj Britaniji.

Uhvatili su je kad su njemački carinici zaplijenili jedan paket s robom u kojem se našlo 35 komada kapa i torbi, a nakon toga policija je pregledala njen profil na Instagramu gdje se slikala sa spornim proizvodima.

Priznala je krivicu za uvoz zabranjene robe i prodaju proizvoda napravljenih od ugrožene životinjske vrste. Nakon čitanja optužnice, puštena je uz kauciju.

torba_instagram.jpg – undefinedInstagram/Screenshot
Suđenje bi trebalo da se održi sljedeće godine, a ukoliko je proglase krivom prijeti joj kazna zatvora u trajanju do sedam godina.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.