Prof.dr. Kasim Tatić u posjeti gradonačelniku Ganiću

190

Gradonačelnik Mirza Ganić u svom kabinetu danas je ugostio prof.dr. Kasima Tatića. Kroz ugodan razgovor obrađene su brojne interesantne teme, a ovaj dolazak profesora je samo najava novog druženja, ali i edukacije koja je planirana.

“Nakon ugodnog razgovora s profesorom Tatićem dogovorili smo i novo druženje koje bi trebalo uslijediti uskoro, a uz druženje će biti realizirana i edukacija u segmentu podrške biznisu i to kroz već poznati profesorov intelektualni dernek”, rekao je nakon susreta gradonačelnik Ganić.

Inače, prof. dr. Kasim Tatić je profesor na čija predavanja dolaze čak i oni koji s ekonomijom nemaju nikakvog dodira.  Rođen je 5. januara 1963. godine u Zenici, a imao je samo 16 godina kada je upisao fakultet. Naime, ovaj tada mladić, koga su nazivali „čudo od djeteta“ u toku jedne školske godine završavao je dva razreda srednje škole. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1984. godine. Za postignute rezultate u toku studija nagrađen je Zlatnom značkom Univerziteta u Sarajevu. Kao najbolji student generacije, postdiplomski studij završio je 1991. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a doktorirao 2000. godine na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Godinama je Kasim Tatić omiljeni profesor na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu i za njegova predavanja na predmetu Mikroekonomija traži se stolica više.

Visoko.gov.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.