‘Prof. dr. Nijaz Duraković’ umjesto parka Hastahana

56

Prijedlog odluke o izmjeni imena parka Hastahana u ime park ‘Prof. dr. Nijaz Duraković’ jednoglasno je usvojen na dnevnom redu jučerašnjesjednice Skupštine Kantona Sarajevo. Kako kaže zastupnica Saveza za bolju budućnost u Skupštini Kantona Sarajevo Jasna Duraković, ono što je bilo sporno u prethodnom periodu je legitimitet tog pravnog okvira.

Skupština Kantona Sarajevo razriješila je na  sjednici dužnosti predsjednike i članove skupština kantonalnih javnih komunalnih preduzeća “Tržnice-pijace” i “Toplane Sarajevo”, te je imenovala nova skupštinska rukovodstva tih preduzeća na period od tri mjeseca, saopćila Pres služba KS-a.

Za vršitelja dužnosti predsjednika Skupštine KJKP “Tržnice-pijace” imenovan je Adnan Jašarević, a Sejfo Šehović i Zlatko Đulić imenovani su za vršioce dužnosti članova Skupštine ovog preduzeća.

U Skupštini KJKP “Toplane” vršiteljica dužnosti predsjednice je Amra Šabanović, a v.d. članovi Skupštine su Zajim Hrvat i Muamer Hadžović.

S dnevnog reda sjednice povučene su tačke koje su se odnosile na razrješenje i imenovanje skupštinskog rukovodstva KJKP “Sarajevogas”.

visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara