Naslovnica BiH ‘Prof. ...

  ‘Prof. dr. Nijaz Duraković’ umjesto parka Hastahana

  30

  Prijedlog odluke o izmjeni imena parka Hastahana u ime park ‘Prof. dr. Nijaz Duraković’ jednoglasno je usvojen na dnevnom redu jučerašnjesjednice Skupštine Kantona Sarajevo. Kako kaže zastupnica Saveza za bolju budućnost u Skupštini Kantona Sarajevo Jasna Duraković, ono što je bilo sporno u prethodnom periodu je legitimitet tog pravnog okvira.

  Skupština Kantona Sarajevo razriješila je na  sjednici dužnosti predsjednike i članove skupština kantonalnih javnih komunalnih preduzeća “Tržnice-pijace” i “Toplane Sarajevo”, te je imenovala nova skupštinska rukovodstva tih preduzeća na period od tri mjeseca, saopćila Pres služba KS-a.

  Za vršitelja dužnosti predsjednika Skupštine KJKP “Tržnice-pijace” imenovan je Adnan Jašarević, a Sejfo Šehović i Zlatko Đulić imenovani su za vršioce dužnosti članova Skupštine ovog preduzeća.

  U Skupštini KJKP “Toplane” vršiteljica dužnosti predsjednice je Amra Šabanović, a v.d. članovi Skupštine su Zajim Hrvat i Muamer Hadžović.

  S dnevnog reda sjednice povučene su tačke koje su se odnosile na razrješenje i imenovanje skupštinskog rukovodstva KJKP “Sarajevogas”.

  visoko.co.ba/federalna.ba

  Komentari

  komentara

  Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.