Naslovnica BiH Profesor Ahić...

Profesor Ahić za N1: Jučerašnja akcija je važan udarac na tržište podzemlja i donijet će dobre rezultate

523

Najmanje 16 osoba uhapšeno je jučer u velikoj akciji hrvatske i bosanskohercegovačke policije s ciljem suzbijanja trgovine drogom, a kako je za N1 danas ispričao Jasmin Ahić, profesor na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu, akcija je dobar dokaz kvalitetne saradnje policijskih agencija u dvije države.

Ahić je za N1 zaključio da je akcija dokaz ”da partnerski odnos donosi rezultat”.

”Kad vidimo ovako uspješnu akcju koja ima najmanje 16 osoba lišenih sloboda, s ovakvim obimom i periodom, ne možemo reći da taj partnerski odnos ne funkcioniše. Svi drugi vidovi ugrožavanja kao što su ekstremizam i kojima se pristupa politikanski – dovode do problema, ali u suzbijanju organizovanog kriminala – partnerski odnos donosi rezultate”,rekao je Ahić.

Na pitanje koliko je ova akcija značajna u borbi protiv trgovine drogom, profesor Ahić naglašava da će rezultati sigurno poremetiti tržište narkotičkih sredstava.

N1

Sigurno da će taj poremećaj na tržištu podzemlja donijeti reperkusije. Sada je ovakav udarac sigurno dobar rezultat”, naglasio je naš sagovornik.

Govoreći o rutama za tranziciju droge, Ahić je istakao da jedan ozbiljan krak ide i preko teritorije Bosne i Hercegovine.

‘Imamo ovu prekomorsku rutu preko Albanije, jednim dijelom Kosova i Crne Gore, ali imamo i ovu bugarsko-tursku koja je išla preko Makedonije i Srbije prema Bosni i Hercegovini, pa različitim putevima ka Zapadnoj Evropi. Ta ruta je uvijek bila aktuelna i aktivna, ali se dinimika mijenja”,zaključio je on.

 

Visoko.co.ba/ba.n1info.com

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.