Profesor Islamskog pedagoškog fakulteta o Visokom: Kult, kufr i idolatrija vladaju u kraljevskom gradu Visoki

1729

Profesor Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici doc. dr. Esmir Halilović prethodnih dana boravio je u Visokom, te je tokom svoje posjete iskoristio vrijeme da boravi u Arheološko-turističkom parku Ravne 2. Ovom prilikom on je napravio svojevrsni osvrt kroz video-blog na svom YouTube kanalu NunProduction, tokom kojeg je preispitivao koliko se trenutna turistička ponuda u Visokom kosi sa islamom kojeg prakticira velika većina stanovnika ovog grada.

U nastavku vam donosimo cjelokupni osvrt profesora Halilovića, bez ikakvih intervencija:

“Visoko je historijski kraljevski grad Bosne i Hercegovine. Nekada se znalo kazati kako je u ovome gradu islamska pobožnost bila posebno ljubomorno čuvana i praktikovana. Međutim, u posljednje vrijeme, ona je narušena na razne načine. Jedan od njih je krajnje neobičan i nevjerovatan. Tako već danas oko Visokog možete naći (turističke??!) table, putokaze, i sl. koje govore o nekim ženskim božanstvima, aurama i duhovnim sjedinjenjima, teleportacijama, čakrama i drugim stvarima koje nemaju nikakve veze sa islamom niti pak Bošnjacima.

Na ovaj način, kraljevski grad Visoko sve više postaje glavni grad idolatrije, politeizma, obožavanja Sunca, NEW AGE pokreta, formiranje najčudnijih vjerovanja o nekim krugovima i energijama i čega sve ne…

Zaista nisam mogao vjerovati šta sam sve vidio danas u prelijepom prirodnom ambijentu u blizini Ravni, a u podnožju Visočice.”

 

Visoko.co.ba/NUN Production

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.