Profili korisnika TikToka mlađih od 16 godina će automatski biti privatni

93
Profilima korisnika mlađih od 16 godina moći će pristupiti samo korisnici čiji zahtjev za praćenje bude odobren, a time će dobiti mogućnost komentarisanja klipova. Također, opcija preuzimanja bilo kakvih klipova s profila osoba mlađih od 16 godina bit će onemogućena.

Iz TikToka poručuju kako se nadaju da će ove promjene ohrabriti mlade korisnike da se “aktivno uključe u putovanje online privatnosti”.

MARKETING

“Nadamo se da ćemo ih inspirisati da preuzmu aktivnu ulogu te da informisani donose odluke”, istakla je šefica odjela za privatnost Elaine Fox.

Osobe u dobi između 13 i 15 godina će moći “odobravati” prijatelje i omogućavati im da komentarišu klipove, a imat će i izbor da li žele da klipovi budu javno dostupni ili ne. Ipak, njihovi profili neće biti predlagani drugim osobama.

Na profilima osoba u dobi od 16 i 17 godina neće biti dozvoljeno drugima da preuzimaju njihove klipove, ali će opcija gašenja ove restrikcije ostati dostupna.

Popularni dueti se neće moći praviti s osobama mlađim od 16 godina osim ako one ne daju dozvolu.

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.