Projekt Kamernog teatra: U Kulturnom centru Srebrenica počeo rad na predstavi “Petar Pan”

21
Na prvoj čitaćoj probi su, osim reditelja Gorana Damjanca, bili prisutni skoro svi mali glumci, kao i kostimografkinja i scenografkinja Adisa Vatreš Selimović, dramaturg Vedran Fajković, direktorica Kulturnog centra Srebrenica i koordinatorica projekta za Srebrenicu Mediha Smajić te producent predstave ispred Kamernog teatra 55 Mirza Muzurović.

“Sada počinje onaj lijepi i veseli dio rada”, rekao je Damjanac okupljenoj djeci i time započeo ulazak u svijet zemlje Nedođije, nestašnih Izgubljenih dječaka, nepopravljivog Petra Pana i strašnog Kapetana Kuke.

Premijera predstave planirana je septembru 2019. godine što će svima u ekipi biti dovoljno vremena da ovaj bezvremeni dječji klasik postave na scenu i da, kako su i obećali na samom početku projekta, to bude spektakl. Ako je suditi po entuzijazmu svih uključenih u projekt, od djece koja su polaznici Male škole glume, kreativnog dijela tima do svih onih koji su na bilo koji način pomogli ovaj projekt, to obećanje će biti ne samo ispunjeno već i premašeno.

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara