PROMO: Salon “Beauty Mess” među prvima u BiH nudi uslugu maderoterapije

2509

Nina Hečimović, iz salona ljepote „Beauty Mess“ ovim poslom se počela baviti prije devet godina, prvo ukrašavanjem noktiju, da bi 2012.godine bazirala se na trajnu šminku. Devet godina poslije imamo jedinstveni salon ljepote na ovim prostorima.

MARKETING

– Ovaj salon i sve do sada iza mene, rezultat je godina ulaganja i rada, skupljanja certifikata i obuka širom svijeta. Nakon brojnih obuka i edukacija, među kojima bih izdvojila edukacije u Kini, Srbiji i Hrvatskoj, i sama sam se počela baviti edukacijom i predavanjima, pa sam tako u Maroku recimo imala grupne edukacije iz mikrobladinga (japansko iscrtavanje obrva). – ispričala nam je Nina.

Ono što nudi „Beauty Mess“ trenutno je hit na našim prostorima. Maderoterapija, ili masaža oklagijama postala je u posljednje vrijeme hit, a nakon što je prije sedam godina patentirala Snežana Rulić, poznata i kao Sneki Ubica Celulita, danas je ova terapija najbrži i najlakši način u odstranjivanju naslaga, „narandžine kore“ i celulita. Amila Cikotić, zajedno sa kolegicama iz salona ljepote „Beauty Mess“ prošla je edukacije kod Snežane i već neko vrijeme ovaj salon nudi i usluge maderoterapije. A o čemu je tačno riječ, pitali smo Amilu.

– Radi se o klasičnoj masaži, ali ne rukama, već drvenim oklagijama. Sve je na prirodnoj bazi, a ova metoda je najučinkovitija do sada, jer nakon svega šest tretmana upotpunosti se oslobađate celulita, a što je jako bitno, nema modrica, podljeva, niti je masaža bolna, jedino što se može desiti jesu jedna ili dvije modrice, ukoliko je osoba osjetljivija. – pojasnila nam je Amila.

U odnosu na ručnu anti cel masažu, ova je i mnogo lakša za rad, drugi i treći tretman su za nijansu bolniji, a jako bitno je piti mnogo vode tokom tih nekoliko dana, po dva-tri litra dnevno. I još nešto je itekako važno, terapiju mogu raditi skoro svi.

– Mogu je raditi trudnice do sedmog mjeseca, žene 40 dana nakon poroda, a mlijeko im postaje bolje, osobe s problemima štitne žlijezde, ljudi s plastičnim kukom, trombozom, jednim bubregom. Jedino osobama s kožnim bolestima i osobama s izraženim venama nije preporučljiva maderoterapija, kao i ženama tokom menstrualnog ciklusa. Tretman raje 45 minuta, i imamo šest tretmana za šest dana, a već nakon četvrtog dana celulit nestaje, dok nakon šestog dana ga više nema. Radi se sa šest različitih oklagija, a rezultati su zadivljujući – zategnuta koža bez celulita, podignuta stražnjica i oblikovane noge. Osim djevojaka i žena, na tretman drvenim oklagijama dolaze i muškarci koji imaju „pivski stomak“, i koji ga se riješe također nakon šest tretmana. – objasnila nam je Amila.

Inače, salon „Beauty Mess“ je jedan od najboljih salona ljepote u BiH,  a pored maderoterapije kojom su se prvi počeli baviti u našoj zemlji, nude i usluge mikropigmentacije skalpa kod ćelavih osoba, anti-age tretmane, kao i usluge šminkanja, manikure, pedikure i depilacije. Pored Amile, za šminkanje i nabrojane tretmane zadužene se i PMU artist i Microblading artist Nina Hečimović, te Lida Sirčo.

 

Dobrodošli u Beauty Mess!

Nudimo vam usluge:

Trajne šminke

Tretmane lica

Manikuru

Pedikuru

Depilaciju

Masažu

Posjetite nas i uživajte u ugodnom ambijentu i vrhunskoj usluzi!

Nalazimo se na adresi: Bare bb, Visoko

Kontakt broj: 061 836 509

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.