Promocija fotomonografije Kraljevski grad Vranduk

133

Muzej Grada Zenice upriličio je promociju fotomonografije Kraljevski grad Vranduk, edicija „Tragovima bosanskog kraljevstva”, a povodom obilježavanja dana Ze – Do kantona i 830 godina od potpisivanja Povelje Kulina bana.
Alen Karamehić, muzejski dokumentarista navodi da je fotomonografija napravljena kao džepno izdanje, te da je novost, da pored bosanskog jezika sadrži i prevode na engleskom i njemačkom jeziku.

MARKETING

„Skupilo se puno priča, te smo pokušali vidjeti kakav je to život Vranduka i šta se to može ponuditi posjetiocima u Vranduku. Želja je da se istakne značaj Vraduka, jednog od historijski kulturnog i značajnog spomenika koji je imao veliku ulogu“, poručuje Karamehić.

U toku je priprema još jedne publikacije za ovu godinu, pod nazivom “Tri kraljice”, ponovo uz pomoć i saradnju Fondacije za izdavaštvo Sarajevo i Western Balkan fonda.

visoko.co.ba/Zenicainfo.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.