Promocija i izložba prvog strip izdanja “Sarajevska priča” sutra u CKM-u

74

Promocija i izložba prvog strip izdanja polaznika škole stripa JU Centra kulture i mladih (CKM) pod nazivom “Sarajevska priča”, bit će upriličena sutra u Fotogaleriji Jelićeva, s početkom u 19 sati.

MARKETING

Strip je baziran na tekstu Borisa Lalića i govori o razvoju grada još od perioda neolita, kroz njegovu interesantnu, dinamičnu i veoma bogatu historiju.

Na projektu su radili umjetnički rukovodilac škole Majo Pavlović, sarajevski strip autor, vizualni umjetnik i nastavnik Likovne kulture u Osnovnoj školi Čengić Vila 1, bosanskohercegovački književnik Boris Lalić i polaznici Ivan Ćulina, Ilma Tuka, Jasmin Vuk, Adnan Gegić, Jelena Popović, Tina Zvečevac, Nina Bogdanović, Matea Frajković, Emin Jaganjac i Ajla Hasanbegović.

“Sarajevska priča” će dobiti i svoj nastavak kada će kroz kreiranje likova, crtanje skica i tabli stripa te popratnim tekstom biti dočarano novije doba našeg grada, koji je zbog svoje duge historije i vjerske i kulturne raznolikosti vječita inspiracija za sve umjetničke izražaje, pa tako i za devetu umjetnost.

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.