Naslovnica ZDK Kultura Promovisana k...

Promovisana knjiga “Kad šutnja progovori”

23

Klub paraolimpijskih sportova Baton u okviru svojih redovnih planskih aktivnosti upriličio je promociju knjige „Kad šutnja progovori“, autorice Hadžere Biščević-Omerović. Promocija je održana u Muzeju grada Zenice, a prisustvovao je veliki broj poklonika pisane riječi ove autorice.
Promovisana knjiga „Kad šutnja progovori“ sadrži 160 pjesama koje su nastale iz duše.

– Hadžera je preživjela životne traume i bolesti tako da su iz svih tih njenih spoznaja izašle ove pjesme koje opominju, upućuju, daju nadu da treba ići dalje, da treba vjerovati u ljubav i u dobro, kazala je jedna od promotorica Rašida Muhić.

Autorica kaže da je uvijek ženu gledala kao jednu ružu sa laticama u devet poglavlja i tim vođena napisala je ovu knjigu.

– Kad šutnja progovori je naslov koji meni jako puno govori. Na naslovnici je baš ruža koja lati pušta, zrije od rođenja i fizički i duhovno i onda progovara, za ženu, ali i za druge, kazala je Biščević-Omerović.

Ova Zeničanka po rođenju kaže da se vrlo rado vraća u svoj grad s obzirom da je kao mlada otišla odavde. Ukoliko je zdravlje posluži možemo očekivati još po neku knjigu da izađe iz štampe s obzirom da kako kaže, već ima spreman materijal za tri nova naslova.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/Zenicainfo.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.