Naslovnica Sport Državni Tim Prosinečki ni...

Prosinečki nije zadovoljan, moglo bi biti promjena za Grčku

42

Selektor Zmajeva Robert Prosinečki nije bio pretjerano zadovoljan nakon pobjede nad Armenijom. Na press-konferenciji je istakao da su evidentne određene mane u našoj ekipi.

“Nisam siguran sad za sastav. Ova utakmica pokazala je dva lica. U prvom smo dominirali i imali dvije stopostotne prilike. U drugom smo htjeli, ali nismo mogli uhvatiti ritam. Kroz kontre su gosti dolazili do poluprilika. Moramo biti zadovoljni zbog tri boda, ostali favoriti su dobili, tako da startujemo sa bodovima. Bilo je propusta kojih moramo popraviti. Ipak, bilo je i dobrih stvari, posebno akcija. Nije bilo na nivou, protiv Austrije smo bili bolji. Armeniji čestitam, mogli bi praviti probleme svima. Mi imamo dva dana do Grčke gdje se moramo oporaviti i vidjeti šta je sa povredama. Neke smo igrače sačuvali za Grke. Grčka je godinama nezgodna i igra nogomet kakav igra, neće nam biti lako”, istakao je prvi stručnjak selekcije BiH.

Govorio je i o dvojici igrača koji su ušli u igru u drugom poluvremenu:

“Deni (Milošević) je odlično ušao u utakmicu, žao mi je zbog penala kojeg je naoravio. Ušao je fenomenalno za gol, ali ne samo to. Koljić se povrijedio, to su sitnice koje su se desile. Ne znamo kakva je povreda za predstojeću utakmicu, mislim da smo ga izgubili. Moramo razjasniti da nemamo 11 igrača već 20. I moramo doći do situacije da igrači koji ulaze u tim mogu napraviti nešto. Istina je da smo imali pad u drugom poluvremenu, bilo je teško probiti taj njihov blok. Mogli smo dati još koji gol u prvom poluvremenu. Odbrana je bila besprijekorna, nismo ništa dozvolili, u prvom su imali jedan šut sa distance i to je to”.

Na konkretno pitanje o zamjerkama, Prosinečki je odgovorio:

“Nismo više dolazili po loptu u drugom poluvremenu te razigravali. Imali smo i u drugom par akcija, ali mislim da BiH može puno bolje. Najvažnija su tri boda, a sada ćemo analizirati kako se pripremiti za drugačiju utakmicu protiv puno boljeg protivnika na papiru. Ne samo po nas, nego po sve, Grčka je ozbiljan protivnik. Povrijedili su se i njima neki igrači, kako sam čuo”.

Govoreći pojedinačno o igračima, Žuti je kazao:

“Pjanić se digao u posljednjim utakmicama. Nije samo on važan, nego i njegova igra kad ga udvoje. Bešića nije bilo u jednom trenutku na terenu, da ga razigra. Imamo veliki problem, pitaju svi gdje je Sarić. On prilazi više sredini i pomaže više od Krunića. Krunić je bolji za gol, u napadu, ali Sarić pomaže veznom redu. Pjanić je svugdje bitna karika i on može razigrati sve igrače. Bit će taktičke promjene protiv Grčke, čak i igračke. Rekao sam i prije da smo sačuvali trojicu koji će biti startreri za Grčku.”

(scsport.ba)

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.