Naslovnica BiH Prosvjednici ...

  Prosvjednici ni jutros nisu dozvolili odlaganje smeća

  52

  Deveti je dan blokade Javnog preduzeća ‘Deponija’ Mostar. Više stotina prosvjednika rano jutros ponovno nije dozvolilo kamionima Komunalnog poduzeća ‘Komos’ da deponiraju otpad na deponiju Uborak. Nazočna je i policija koja za sada ne intervenira nego, doznajemo, čuva javni red i mir.

  Nešto prije 8 sati stigli su prvi kamioni s komunalnim otpadom, ni nije im dozvoljen prolaz na deponiju. Sve stoji, i prosvjednici i policija i kamioni natovareni smećem. Iz građanske inicijative ‘Jer nas se tiče’ ponavljaju da žele novu lokaciju za deponiju i rokove do kojeg će se iznaći rješenje.

  Gradonačelnik Ljubo Bešlić nije im mogao ponuditi rokove jer, kazao je sinoć nakon još jednog propalog sastanka, za novu lokaciju treba mijenjati Federalni prostorni plan što je trenutačno neizvodivo.

  Dogovora nema, ali ima optužbi od toga da je blokada nelegalna jer nije prijavljena policiji do toga da su brojne kuće tik do same deponije napravljene nelegalno. Prosvjednici su, ipak, ustrajni u nakani da ostaju na ulazu u Deponiju i blokiraju odlaganje otpada. Niti jedan kamion neće proći. Do tada je na ulicama Mostara svakim novim satom, smeća sve više.

   

  Visoko.co.ba/Federalna.ba

  Komentari

  komentara

  Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.