Naslovnica BiH Prosvjetni ra...

  Prosvjetni radnici u Sarajevu razmišljaju o štrajku upozorenja: Neće raditi prva dva časa

  20

  Prosvjetni radnici koji rade u osnovnim školama i vrtićima u Kantonu Sarajevu razmatraju opciju da od ponedjeljka, 17. septembra, organizuju štrajk upozorenja tokom kojeg neće raditi prva dva časa u prvoj i drugoj smjeni.
  Na ovo su se odlučili jer jučerašnji protesti nisu urodili plodom, odnosno jer, prema riječima predsjednika Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja KS Saudina Sivre, Vlada KS nije iznijela nikakav stav.

  Kazao je kako im je ministar Jasmin Halebić poručio da im osnovica plaće može biti samo 300 KM, dok premijer KS Adem Zolj nije imao nikakav stav.

  Ukoliko se odluče na štrajk upozorenja, on će biti organizovan prva dva časa u prvoj i drugoj smjeni i trajat će do ispunjena zahtjeva.

  Predsjednik Sindikata je još jednom poslao poziv premijeru Zolju za organizovanje sastanka i očitovanje o njihovim zahtjevima.

  “Ukoliko dođe do štrajka, nastavni proces i učenici će biti potpuno ugroženi, pa vas još jednom pozivamo da nam dostavite zvaničan stav Vlade po pitanju povećanja osnovice, odnosno da li Vlada prihvata naš prijedlog ili Vlade predlaže neki drugi iznos osnovice”, kazao je Sivro u zahtjevu upućenom premijeru KS.

  Odluka o štrajku bit će donesena danas ili sutra kada će biti održana sjednica Skupštine Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja KS.

   

   

   

   

  Visoko.co.ba/Klix.ba

  Komentari

  komentara

  Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.