Naslovnica Lokalne Teme Saopćenja Protekla dva ...

Protekla dva dana u Visoko zabilježena dva krivična djela: Krađa, te posjedovanje i omogućavanje uživanja opojne droge

213

Ovim putem Vam dostavljamo informacije o poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dane 03. i 04.10.2018. godine:

Na području PS Visoko za navedene dane prijavljena su dva krivična djela i to: Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojne droge ( Član 239. KZ FBIH) i Krađa ( Član 286. KZ FBIH).

Nije bilo evidentiranih slučajeva narušavanja javnog reda i mira..

Izvršen je uviđaj na licu mjesta 2 saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba lakše povrijeđena dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.

Policijski službenici su kontrolisali 85 vozača i vozila kojom prilikom su uručili ukupno 15 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: nepoštivanje obaveza vozača prema pješacima, prekoračenje dozvoljene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.

Na zahtjev građana izvršeno je 15 intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Lokacije i termine najavljenih radarskih kontrola na području ove PS možete pratiti na portalu BIHAMK-a, na linku: https://bihamk.ba/bs/spi/radari

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.