Protesti u Sarajevu “Borba za život”: Naši životi su važni!

59
Autor: Ines Lučić / Faktor
Autor: Ines Lučić / Faktor

Na platou ispred Željezničke stanice i Zemaljskog muzeja BiH u Sarajevu danas se okupila grupa građana i akivista na protestima “Borba za život”, koji su se dalje uputili ispred Parlamenta BiH, odakle će zajedno ići prema zgradi Vlade Federacije BiH, piše Faktor.

MARKETING

Zahtijevaju neopozivu ostavka Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH, imenovanje novog saziva Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH koja ima rok od 14 dana da izađe sa jasnim i realnim Planom za upravljanje krizom i borbe protiv pandemije COVID-19. Traže i hitno uvođenje PCR testova za sve koji ulaze u BiH.

– Očekujemo da će ovi protesti odjeknuti, da će imati pozitivne reakcije, da ne očekujemo, ne bismo bili tu, a tu smo danas da im kažemo koliko su nama naši životi važni, a oni su svojim nečinjenjem do sada pokazali da nisu – kazala je jedna od organizatora Aida Feraget.

Na transparentima su natpisi: “Samo idite odmah”, “Glasom koga nemam, u zemlji koju nemam, o vakcini koju nemam, ja pjevam pjesmu, majko”.

– Hvala svim građanima koji su se odazvali na proteste. Naše zahtjeve ćemo dostaviti na dva nadležna nivoa. Dajemo vrijeme do 13. aprila. Ovo je borba za život, ovo su ljudi koji žive na nas trošak – kazala je jedna od organizatora Maja Gasal Vražalica.

Visoko.co.ba / Faktor

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.