Prva liga FBiH: Bosna danas protiv Rudara u Kaknju, prilika da se naplate neki stari dugovi

457

Nekada je to bio najveći derbi u svim sportovima na prostoru od Zenice do Sarajeva. Republička liga u bivšoj državi je bila prepoznatljiva po tom derbiju. Nekoliko godina nakon rata znao je to biti i derbi Premijer lige BiH, zatim Prve lige Federacije da bi vremenom postajao sve beznačajniji, a samo stari i rijetki su se sjećali da je tih dana u pravilu padala kiša bez obzira igra li se u Visokom ili Kaknju. Derbi “Crijevara” i “Čizmara” postao je kalendarski tek jedna u nizu utakmica Prve lige Federacije.

MARKETING

Danas ponovo u osmom kolu igraju Rudar i Bosna. Utakmica se igra u Kaknju. Bosna je trenutno prema tabeli bolja ekipa, nalazi se na šestom mjestu sa 12 bodova uz četiri pobjede i tri poraza bez neriješenog rezultata i gol razliku 11:5. Rudar je startovao izuzetno loše, rezultat toga je samo jedna pobjeda, čak četiri poraza i dvije neriješene utakmice. Ukupni saldo je skroman, bodova pet i pozicija broj 13.

Podsjećamo u nekoliko zadnjih sezona, posebno onih kada je Bosna ispadala iz Prve lige pa se vraćala dva puta, nekako se podudarilo da su baš utakmice protiv Rudara bile ključne kako bi Bosna ostajala u ligi. Niti jednom se to nije desilo, tako da su nam komšije “dužnici”, sada stvari stoje malo drugačije i došlo je vrijeme da se naplate neki stari dugovi.

Iz navijačke skupine “Demoni” najavljuju da bez obzira što nema organizovanog odlaska na utakmicu ipak svi zainteresovani dođu u 14.30 sati na poznato okupljalište kako bi eventualno zajednički otputovali na utakmicu privatnim automobilima.

Komentari

komentara