Naslovnica Sport Košarka Prvaci BiH ek...

Prvaci BiH ekipa Ecos Romari osvajači 2. Visoko street basket turnira, iz grada piramida i kraljeva na Europsko prvenstvo

249

U subotu, 22. juna u Visokom je organiziran drugi po redu street basket turnir, koji organizira Agencija Vikus.

Ove godine na turnir je prijavljeno osam ekipa, a konkurencija je bila izuzetno jaka, čemu najbolje svjedoči i učešće ekipe Ecos Romari i Viteza čiji članovi su prvaci BiH u street basketu.

“Spletom okolnosti stigli smo u Visoko, budući da nam je odgođen jedan turnir u Hrvatskoj i prezadovoljni smo ponuđenim. Budući da idemo na Europsko prvenstvo naredne sedmice nismo htjeli igrati neke “jače” turnire, te smo se odlučili da ćemo iz Visokog među najbolje ekipe Europe. Turnir je odličan, s obzirom da je druga godina tek i veliki broj jakih ekipa je tu, čime smo zadovoljni, te se nadamo da će biti dobar i naredne godine”, kazao nam je Ranko Križanović iz ekipe Ecos Romari.

Upravo članovi te ekipe su i osvojili drugi Visoko street basket turnir, dok su drugoplasirani bili košarkaši iz ekipe Automerc Škoro iz Kiseljaka.

Trećeplasirana je bila ekipa Lunar 2, dok je najbolji u šutiranju trojki bio Ivan Miličević.

“Posebnu čast i zadovoljstvo nam predstavlja što smo ugostili bh. prvake koji će iz Visokog otputovati na Europsko prvenstvo. Sigurno da nam to govori da smo već jedan od boljih turnira u okruženju i da ćemo i naredne godine morati podići organizaciju na veći nivo. Agencija Vikus se i opredijelila za organizaciju sportskih turnira, pretežno u loptaškim sportovima. Pored rukometnih turnira, koji su već u velikoj mjeri zastupljeni, organiziramo i ovaj u street basketu, a već imamo neke planove da naredne godine organiziramo i jedan nogometni turnir”, zaključio je direktor Agencije Vikus Mirza Handžić.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.