Naslovnica ZDK Privreda Prvi put kasn...

Prvi put kasne plate u ArcelorMittalu Zenica

86

Menadžment kompanije ArcelorMittal Zenica je unaprijed obavijestio Sindikat da će plate kasniti oko sedam dana.

Ovo je prvi put u ArcelorMittal Zenica da će plate kasniti.

“Pošto je razlog za ovakvu situaciju izvan naše direktne kontrole, svjesni smo da će kašnjenje plata utjecati na radnike. Želimo se zahvaliti na razumijevanju, dok mi radimo na tome da se prevaziđu ovi poslovni izazovi”, navode iz ove kompanije.

Danas je održan sastanak sa Sindikatom, na kojem su pokušali objasniti razloge trenutne situacije. Međutim predstavnici Sindikata nisu bili spremni saslušati i napustili su sastanak.

Naime, od novembra 2018. kada je izvoz proizvoda prema Kosovu potpuno obustavljen, kao i zbog EU zaštitinih mjera na izvoz iz BiH, gdje je izvoz proizvoda trenutno djelimično blokiran, ova kompanija je već imala problem, o čemu su mnogo ranije obavještavali odgovorne institucije BiH.

“Povećane cijene električne energije i prirodnog gasa su dodatno ugrozile naše poslovanje. Nažalost, ovu su vanjski faktori na koje Kompanija ne može direktno utjecati. Nadamo se da će naši zaposlenici i partneri razumjeti težinu situacije u kojoj se nalazimo. Sljedećih nekoliko mjeseci će biti izazovni za nas, ali uz razumijevanje i podršku zaposlenika i partnera optimistični smo da ćemo ovo prebroditi”, navode na kraju iz ArcelorMittala Zenica.

 

Visoko.co.ba/Zenit.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.