Prvi Škodin potpuno električni SUV

91

Na talasu elektrifikacije koja je zahvatio sve proizvođače Volkswagen grupe, Škoda je za 1. septembar najavila svjetsku premijeru svog prvog potpuno električnog SUV modela.

MARKETING

Češki proizvođač je obajavio seriju dizajnerskih crteža novog modela, koji će se zvati Enyaq iV.

Automobil je zasnovan na Volkswagenovoj MEB platformu (Modularer E-Antriebs Baukasten), namjenski konstruisanoj za električna vozila, na kojoj su nastali i VW ID 3, Cupra el-Born i Audi Q4 e-tron.

Enyaq iV će imati verziju sa pogonom na zadnje i na sva četiri točka, i napajanje baterijama tri različita kapaciteta baterija, od kojih je najveći 125 kW. Pogon će imati pet različitih verzija snage, dok najavljena je autonomija vožnje oko 500 kilometara.

Škoda Enyaq iV će biti opremljena hed-ap displejem sa funkcijom tzv. proširene realnosti (AR), centralni displej od 13 inča osjetljiv na dodir, dosta prostora za putnike na zadnjim sjedištima, kao i solidnih 585 litara prtljažnog prostora.

Iz Škode navode da ime Enyaq potiče od irske reči Enya koja u prevodu znači “izvor života”, dok je ono “q” na kraju ubačeno kako bi se naziv “uklopio” sa ostalim imenima SUV modela ovog brenda – Kodiaq, Karoq i Kamiq.

Visoko.co.ba/nezavisne.com

Komentari

komentara