Prvo predizborno jutro u Visokom bez plakata: Slijedi mjesec političkog rata kakav do sada nismo vidjeli

1056
Foto: Visoko.co.ba
Foto: Visoko.co.ba

Zvanična predizborna kampanja, ona u skladu s Izbornim zakonom, startala je danas u Visokom, a prema svemu sudeći do lokalnih izbora 15. novembra nagledat ćemo se svega i svačega.

MARKETING

Narednih mjesec dana rezervisan je za klasične predizobrne aktivnosti, iako su one već uveliko počele u Visokom, jer je Transparency international u BIH početkom ovoga mjeseca podnio prijavu Centralnoj izbornoj komisiji BIH protiv gradonačelnice Visokog Amre Babić zbog preuranjene izborne kampanje i zloupotrebe javnih resursa za vlastitu promociju.

TI BIH podnio prijavu CIK-u protiv gradonačelnice Visokog zbog izborne promocije javnim resursima i preuranjene kampanje

Međutim, politički subjekti na području Visokog prvo predizborno jutro nisu iskoristili za lijepljenje plakata. Mjesta predviđena za postavljanje promotivnih materijala jutros su prazna, ali su zato društvene mreže usijane.

Većina kandidata za Gradsko vijeće Visokog od sinoć je veoma aktivna na Facebooku, Twitteru i Instagramu, fotografije profila žurno su promijenjene, a iznad svake od njih nalaze se posebno pripremljena predizborna obećanja.

Znajući kakav je uvod kampanja imala nećemo se prevariti ako kažemo da nas pravi politički rat očekuje u narednih 30 dana.

Redakcija / Visoko.co.ba

Komentari

komentara