Naslovnica Lokalne Teme Saopćenja Prvog dana se...

Prvog dana sedmice u Visokom zabilježeni fizički napad i tri sudara sa jednom povrijeđenom osobom

329

Na području PS Visoko za navedeni dan nije bilo prijavljenih krivičnih djela.      

Evidentiran je jedan slučaj  narušavanja javnog reda i mira, fizičkim napadom na drugog.

Izvršeni su uviđaji na licu mjesta 3 saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena manja materijalna šteta.         

Policijski službenici kontrolisali su 46 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 17 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene  u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola (3 vozača), upravljanje vozilom bez važeće registracije, nepropisno parkiranje, nekorištenje sigurnosnog pojasa, korištenje mobitela prilikom upravljanja vozilom,  nepoštivanje obaveza vozača prema pješacima, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.

Na zahtjev građana izvršene su 2 intervencije.

  U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U narednom periodu policijski službenici ove PS vršit će pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu poštivanja obaveza vozača prema pješacima kao i kontrolu i  sankcionisanje  pješaka koji prelaze saobraćajnicu mimo pješačkog prelaza.

 

Visoko.co.ba/PS Visoko

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.