PS Visoko: U prethodna tri dana zabilježena jedna krađa i jedan fizički napad

195
Policijska stanica Visoko (Foto: Visoko.co.ba)

1. Na području PS Visoko u navedenom periodu, prijavljeno je jedno krivično djelo krađe i jednog krivičnog djela oštećenja tuđe stvari.
2. Evidentirana su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira fizičkim napadom na drugog i jedan prekršaj omalovažavanjem ovlaštenog službenog lica.
3. Izvršeni su uviđaji na licu mjesta 6 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede, jedno lice lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.
4. Policijski službenici kontrolisali su 99 vozača i vozila kojom prilikom su uručili ukupno 41 prekršajni nalog. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, prekoračenje brzine, nezaustavljanje vozila na znak crvenog svjetla, nepropisno prestrojavanje ili skretanje u raskrsnicama, nepropisno parkiranje i dr.
5. Na zahtjev građana izvršene su 21 intervencije.

MARKETING

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Visoko.co.ba/PS Visoko

Komentari

komentara