Like

Pub kviz ‘Sveznalica’ stigao i u glavni bh. grad

Pub kviz sve je popularniji oblik zabave, koji  je sa malim zakašnjenjem u odnosu na region stigao i u naš glavni grad. Ljubitelji ovog oblika zabave, sa oduševljenjem su prihvatili koncept kviza “Sveznalica” i prepoznali sve pozitivne aspekte ovog vida natjecanja, od takmičarske atmosfere, razmjene korisnih informacija, neformalnog  informisanja o novim, aktuelnim i zanimljivim činjenicama do  osvajanja vrijednih nagrada.

Prvih šest epizoda kviza “Sveznalica” odigralo se u prostoru kina Bosna. Nova lokacija na kojoj već etablirani pub kviz timovi nastavljaju takmičenje u znanju i jačaju svoj timski duh jeste popularni  sarajevksi Klub JEDAN.

Pub kviz priča počinje na engleskom otoku. Britanci u prosjeku na sedmičnom nivou odigraju oko 22 hiljade pub kviz takmičenja, različitih formata.

Pub kviz “Sveznalica” prvi je event ovog tipa  koji se  igra u redovnom terminu. Svakog četvrtka od 21h u Klubu JEDAN odigrava se prva BH kviz liga u kojoj je do sada učešće uzeo 21 različit tim. “Sveznalica”  je jedinstven format zabave uz cjelovečernju interakciju i komunikaciju u klupskoj atmosferi.

Kviz se sastoji od četiri tematske  igre, od kojih u prve tri timovi odgovaraju birajući  jedan od tri ponuđena odgovora. Nakon toga u finalu predstavnici dvije najuspješnije ekipe, uz asistenciju svojih timova odgovoraju direktno na postavljena pitanja. Zanimljiv dio koncepta je mogućnost prevrata u finalnoj igri, jer ekipe gube poene zbog netačnih odgovora. U tom slučaju trećeplasirani tim ima prilku odgovarati u finalu.

Pitanja su podijeljena po oblastima. U prvoj igri na osnovu opisa i ilustracije pogađamo poznatu ličnost. U drugoj oblasti odgovaramo na  deset pitanja vezanih za film, muziku, umjetnost i kulturu, a u trećoj  tražimo tačan odgovor na deset sportskih pitanja.

Dovoljno je da sastavite ekipu od dva ili više članova, prijavite se putem facebook stranice PubkvizSveznalica ili lično u Klubu Jedan, prije odigravanja sljedećeg kruga.

Znanje, kreativnost interakcija i zabava. „Znati, misliti i sanjati“ je moto koji su podržali prijatelji znanja bez kojih ovaj projekat ne bi bio realiziran.

Komentari

komentara

Najnovije

PRATITE NAS NA:
fb128 rss128 tw128 yt128
Iza svakog od nas stoji jedan od nas.
KONTAKT
info@visoko.co.ba
marketing@visoko.co.ba
+387 61 269131
Ulica Musala br. 1

Copyright © 1998-2019 VICOBA d.o.o. Visoko

Na Vrh